- انتشار : 1398/07/22
- نویسنده :
- 129
آیا بهتر است که کامیپوترمان را بخریم یا کامیپوتر اسمبل کنیم؟
از زمان اولین کامپیوترهای IBM ، مصرف کنندگان این فرصت را داشتند که سیستم شخصی خود را از اجزای مختلف اسمبل کنند. از این کار اغلب به عنوان "بازار مشابه" یاد می شد. این کار باعث می شد که مصرف کنندگان پول بیشتری پس انداز کنند و قطعات را از سازندگان کوچک تر تهیه کنند. از آن زمان تا کنون خیلی چیزها تغییر کرده اند، اما سرهم کردن کامپیوتر، همچنان خوبی ها و نقاط قوت خود را حفظ کرده است.
مطلب مرتبط : ویدیوی آموزشی اسمبل کیس کامپیوتر
یک سیستم، مجموعی از قطعات مختلف است
تمامی کامپیوترهای بازار، ترکیبی از قطعات مختلف و کارآمد هستند. پردازنده ها، مموری و درایوها تنها بخشی از قطعاتی هستند که یک سیستم را راه میاندازند. بنابراین کیفیت و کاربرد یک کامپیوتر، به قطعات تشکیل دهنده آن بستگی دارد.
تفاوت یک سیستم از پیش آماده و یک سیستم اسمبل شده در چیست؟
میتوان گفت که اگر قطعات به درستی انتخاب شوند، تفاوت چندانی بین آنها وجود نخواهد داشت. با به یاد داشتن این موضوع، برخی از نقاط قوت و نقاط ضعف سرهم کردن یک سیستم را بررسی میکنیم.
نقاط قوت اسمبل کیس
مهم ترین نقطه قوت اسمبل کردن یک سیستم، انتخاب قطعات است. اکثر سیستم ها، از پیش ساخته شده و در نتیجه قطعات آنها نیز از پیش تعیین شده است. بنابراین بیشتر مشتری ها مجبور میشوند با همان قطعات سر کنند. با ساخت یک کامپیوتر شخصی، کاربران میتوانند قطعاتی را انتخاب کنند که مناسب نیازهایشان هستند. برخی از فروشندگان سیستم به شما اجازه می دهند که قطعات را به سلیقه خودتان انتخاب کنید، اما باز دوباره به انتخاب های آنها محدود می شوید.
موضوع دیگری که شاید کاربران به هنگام خرید یک سیستم از پیش آماده شده به آن توجه نکنند، تفاوت های دو سیستم مشابه در قطعات است. دلیل این تفاوت ها قطعات در دسترس به هنگام تولید یک سیستم، کمپانی های توزیع کننده قطعات و البته کمی هم شانس است! به طور مثال شرکت Dell، ممکن است قطعات را از چند توزیع کننده مختلف تهیه کند، چرا که یکی ارزان تر از دیگری است. بنابراین تهیه تمامی قطعات توسط خودتان، به نفعتان است.
یکی دیگر از نکات مثبت این کار، دریافت اطلاعات جدید و یادگیری است. اگر خودتان سیستم مورد نیازتان را بسازید، متوجه می شوید که قطعات چگونه در کنار یکدیگر قرار گرفته و کار می کنند. بنابراین اگر سیستم دچار مشکل شود، این اطلاعات به کمکتان میآیند. این بدان معناست که میتوانید بدون پرداخت هزینه های اضافی، کامپیوتر خود را تعمیر کنید.
و در نهایت، بحث هزینه در میان است. اگر به دنبال یک سیستم قدرتمند هستید، اسمبل آن توسط خودتان بسیار ارزان تر خواهد بود. بیشتر قطعات دارای اضافه بها برای افزایش سود هستند.
نقاط ضعف اسمبل کیس
بزرگترین نقطه ضعف اسمبل کردن کامپیوتر، نبود پشتیبانی مناسب است. از آنجا که این قطعات از کمپانی ها و توزیع کنندگان مختلفی تهیه می شوند، در صورت بروز مشکل، با شرکت های مختلفی سر و کار خواهید داشت. در حالی که اگر مشکلی برای سیستم از پیش آمده شده شما پیش بیاید، میتوانید از گزینه سرویس و گارانتی کمک بگیرید. البته لازم به ذکر است که اگر مشکلی برای قطعه ای پیش بیاید، میتوانید آن را سریعا تعمیر یا جایگزین کنید و نیازی نیست که منتظر یک کمپانی بزرگ بمانید تا مشکلتان را حل کند.
پروسه انتخاب قطعات مختلف برای ساخت کامپیوتر میتواند به شدت خسته کننده باشد. خصوصا اگر این اولین تجربه شما بوده و اطلاعات زیادی درباره تکنولوژی قطعات نداشته باشید. در این صورت باید نگران اندازه قطعات، سازگاری آن ها با یکدیگر، قدرت آنها و... باشید. بنابراین اگر اطلاعات کافی در دست نداشته باشید، ممکن است قطعاتی را انتخاب کنید که با یک دیگر سازگاری ندارند یا در کیس شما به درستی جا نمیشوند.
در حالی که بحث هزینه در این زمینه به عنوان یک نقطه قوت مطرح شد، میتواند نکته ای منفی نیز باشد. اگر به دنبال ساخت یک سیستم ساده و ابتدایی هستید، از این نظر دچار مشکل خواهید شد. معمولا سازندگان به دلیل خرید عمده قطعات، تخفیف های چشمگیری میگیرند. به دلیل قیمت قطعات، خرید یک کامپیوتر ابتدایی بسیار به صرفه تر از ساخت آن است.
در حال حاضر بسیاری از شرکت ها پک های آماده ای به نام White Box Notebooks دارند که شامل کیس و یک مادربرد نصب شده میشوند. سپس میتوانید پردازنده، درایو، مموری و دیگر قطعات را تهیه کرده و ساخت لپ تاپ خود را به پایان برسانید. به شما توصیه میکنیم که قبل از خرید هرگونه قطعه، ابتدا در مورد آن تحقیق کنید.